FAQ

Er det realistisk at i kan overleve økonomisk uden offentlig hjælp?
Ja, det er det.
Vi er praktiske mennesker og vi har ikke et stort forbrug. Vi bor billigt, har en gammel langsom bil, vi arver tøj og bøger fra vores fantastiske netværk.
Vi har været fattige så længe, at det nærmest er blevet en livsstil og jeg indrømmer ærligt, at jeg sætter en ære i ikke at overforbruge. Jeg ville pudse min glorie endnu mere, hvis det ikke var fordi jeg har et temmelig stort blind spot, når det kommer til tegnegrej og papir 😉

Betaler du skat?
Jep, men er heldigvis så fattig regnskabet er til at overskue 🙂

Modtager du ikke kontanthjælp eller noget?
Nej, for at modtage kontanthjælp skal man være til rådighed for arbejdsmarkedet, og det er jeg ikke. Skolen er mere end et fuldtidsjob og jeg arbejder desuden som tegner ved siden af, selvom det selvfølgelig er meget begrænset hvor mange timer jeg har.
Hjemmeskoleordningen modtager ikke tabt arbejdsfortjeneste, heller ikke selvom den kunne gives qua Mys handicap. Vi havde håbet at få bevilliget TAF i den tid My burde være i SFO som et lille, men tiltrængt tilskud til økonomien, men det fik vi ikke, trods gode muligheder i lovgivningen for at kommunen kunne støtte en smule.

Hvorfor følger skolepengene ikke barnet i hjemmeskole, når den gør i privat- og friskoler under samme lovgivning?
Det kunne jeg også godt tænke mig at vide!

Hvad får vi ud af at støtte jer?
– Lov at se os overleve og blomstre?

Og hvis du støtter med penge på Patreon så hjælper du med at formidle min viden om tegning videre til andre – helt gratis for dem der ønsker det – En slags Pay-it-forward. I hjælper mig, og jeg hjælper andre.

Og i det lange løb får du en nyttig med-samfundsborger i form at kloge, veluddannede My OG en lidt smukkere verden, med lidt flere tegninger i 🙂