Til vores politikere på valg

Okay, det er sådan her det er.

Vi er blevet behandlet virkelig dårligt af forvaltningen efter at vi flyttede til kommunen.

Først var vi nær røget på gaden, fordi kommunen prøvede at snyde mig for tre måneders opsigelse på den tabte arbejdsfortjeneste, jeg havde fået i Herning. Først efter jul fik jeg de penge vi var berettigede til, så julefesten var ret tam det år.
Så fik vi et obligatorisk hjemmeskoletilsyn, der kun kom en gang, lavede tilsynsrapport om at vi boede pænt, fortalte os at kommunen pricipielt ikke brød sig om hjemmeskoler og at tilsynet personligt heller ikke gjorde. Fik af vide, at vi ville få tilsyn hver tre måned. Fik besked om at lave en test uden grund, som vi sagde nej tak til og derefter har vi ikke hørt fra dem siden. Overhovedet.

Vi har heller ikke hørt fra PPR eller fra vores socialrådgiver i børne- handicapforvaltningen, – hvis vi da overhovedet har en. Jeg søgte om tabt arbejdsfortjeneste på laveste sats for 9 timer pr uge, for den tid My ikke kunne gå i SFO og fik afslag. Vi har ikke fået et eneste tilbud om hjælp eller rådgivning – Hverken til Mys handicap, vores skole eller min mangel på indtægt. Selv da vi modtag friluftsrådets grønne flag kom borgmesteren ikke ud og takkende, som han gør på alle andre Grønt-flag-skoler.

Vi er en tikkende bombe under forvaltningen.

Vi er også landets første hjemmeskole med Grønt Flag. Vi har sammen med G-Faktor oprettet et Gratis-madskab og med venner Biernes Cilvilforsvar, Jylland – til gavn for hele byen og miljøet. Vi er begyndt til spejder – My som junior og mig som hjælpeleder.
My går også til ridning og programmering – med neurotypiske børn, – det er ren inklusion!
Fik jeg nævnt at hun staver formidabelt, taler flydende engelsk, har læst Odysseen, – selv! og 100 andre bøger de sidste to år? Hun har ikke længere flere voldlige udbrud end de fleste præpubertære tweens med stress i baglommen. I hendes forrige tilbud brugte de Magtanvendelser ugentligt. Vi bruger ikke magtanvendelser i Hjemmeskolen. Overhovedet.
Vi bor i en skøn lejlighed i midtbyen og bliver vækket af Garden hver ene og anden lørdag – Vi elsker det!

Men ,vi kunne være den næste dårlige omtale i pressen….

Jeg ved ikke, om i kan forestille jer, hvor omfattende det er at hjemmeundervise et stresset barn med autisme? Især når man ikke har prøvet det før, ikke er skolelærer, men tegner og oveni selv er udmattet helt ind til marven, over at se sit barn bryde sammen.
Hvis det ikke var for vores helt fantastiske netværk og deres støtte havde vi ikke overlevet.
Jeg er ikke til rådighed for arbejdsmarkedet, fordi skole + planlægning er mere end et fuldtidsjob. Derfor kan jeg ikke få kontanthjælp. Kommunen har afvist af give mig tabt arbejdsfortjeneste.

Vi lever derfor primært af velgørenhed og det jeg kan nå at tjene på portrættegning om aftenen og når My er hos sin far. Vi har inkl børneydelser og boligsikring: cirka 9000,- pr måned, før skat til alt – Husleje, mad, skole, forsikringer, tøj, fritid…alt.
Vi er heldige med, at G-faktor og Åkanden donerer gratis mad til os, at vores venner og familie gør. At vi arver tøj og bøger – og modtager gavekort, gaver og sponsorater fra alle mulige rare folk fra landet over – Vi lever okay, vi spiser sundt, vi har pænt tøj på kroppen 

Vi er meget fattige på penge og fritid, men rig på meget andet.

Og nu er der valg.

Og I Politikere står også overfor nogle valg.

I kan vælge at læse en sag som denne og tænke:
– Øj, åh nej, – dårlig sag på vej, hvor er håndvasken?

Eller i kan vælge at læse:
– Prøv lige at se hvordan de trives i byen, med deres nye venner, den dejlige lejlighed, fjorden i baglommen og verdens bedste spejdere.

Hvis i oveni har læst hvor hårdt vi knokler for at overleve. Hvor lidt vi har til dagen og vejen – Og hvis i forstår, at det her er mere, end et menneske kan bære alene, så lytter i.

Og så tager i et valg om, at i vores kommune skal folk ikke synke til bund, hvis i kan forhindre det.
Så går i ind og ser på, om i ikke kan yde vores lille skole dækning af driftomkostninger eller om i kan give en tabt arbejdsfortjeneste til mig. Både fordi jeg fortjener det i og med, at jeg i to år har løftet en gigantisk opgave, som jeres sektoransvar ikke kunne dække. Men, mest fordi det ikke er holdbart i længden.
Jeg hænger i og arbejder døgnet rundt, uden ferie, fridage, weekender, sygedage eller vikarer. Jeg skal nok klare den, så længe vi skal Hjemmeskole, men i dette tempo er der ikke meget tilbage bagefter.
Hvis jeg ikke får aflastning i form af økonomisk støtte nu, så vil jeg slide mig selv op og det vil ikke gave nogen i det lange løb.

Jeg er et stærkt og ressoursefuldt menneske som trives hvor jeg bor. Jeg er født og opvokset i kommunen og har boet her størstedelen af mit liv. Jeg vil mødes med den tillid og respekt, vi har vist os fortjent til.

Det er et valg

Og jeg håber, de kommende byrødder stemmer på mig, når de kommer tilbage til arbejdet. Jeg håber de vælger at støtte vores skønne skole, så vi kan få lige så gode vilkår som alle andre lærere og elever i kommunen. Så vi kan trives og leve og samarbejde – fordi vi lytter til hinanden.

Se indlægget på Facebook:

Okay, det er sådan her det er.Vi er blevet behandlet virkelig dårligt af forvaltningen efter at vi flyttede til…

Opslået af Janni Mikkelsen på 31. oktober 2017

#DeStemmeløseKommer #Lyt #KV17