Jyllandsakvariet og ravsafari

jyllandsakvariet

En lille anmeldelse med autistbrillerne på:

Vi har besøgt Jyllandsakvariet et par gange før, da My var mindre.
– Dengang havde hun en periode hvor hun var dybt betaget af fisk, så faktisk har vi nærmest besøgt samtlige akvarier i landet 😀
Men, stedet oppe i Thyborøn er en af favoritterne. Det er overskueligt, og uden for højsæsonen er der ikke overfyldt, så det er nemt at komme til at kigge, røre ved fisk og snakke sammen om det man ser.
Der er IKKE fancy lyd- og lyseffekter og skærme alle vegne – Det er et kæmpeplus for et barn som My, der får så rigeligt med sanseindtryk af bare at være ude i verden.
My som er stærkt lydsensitiv blev ikke trigget én eneste gang derinde, som hun ellers tit plejer fordi der ofte er en del syntetisk effektlyd på udstillinger.
De mange forskellige typer røre-bassiner er også rigtig fine, og let at komme til for store og små. Vi klappede dansende rokker og bløde hajer meget længe.
Der er håndklæder klar til at tørre hænder i.
Der er ikke skole-rabat, men til gengæld er priserne heller ikke urimelige, og billetten gælder i 7 dage, hvis man beholder armbåndet på… My vil prøve, siger hun, for så kan vi tage derop igen i næste uge 🙂

Og vi tager nok derop en anden dag uanset for at prøve deres krea-hjørne, men i dag var vi taget derop for at prøve Ravsafari inden højsæsonen. Én aktivitet pr udflugt er nok for My. – men det var heldigvis også en rigtig god oplevelse.
Hun havde ikke helt tålmodighed til at høre guiden fortælle om rav på dansk og tysk inden vi gik på stranden, men det gik lige og jeg tror heller ikke, det tog mere end 20-30 minutter.
Den første “find rav” øvelse var rigtig fin. My fandt et par små stykker med det samme, og blev straks i godt humør og engagerede sig i resten af turen og de andre rav-øvelser igen.
Turen på stranden var let tilgængelig for alm. gående i alm smeakers, men det ér altid koldere ved havet end man regner med – husk handsker 🙂
Guiden var flink og meget rolig i sprog og tilgang, så her inden der kommer mange turister, er det en fin og autistvenlig aktivitet.

One thought on “Jyllandsakvariet og ravsafari

Comments are closed.